Jubii - nu skal vi med til Ungarn

6. juli 2014

De unge håndboldspillere tæller ned i årevis i Billund Håndboldklub. For først når de fylder 14 år, må de komme med på en uges håndboldlejr i Ungarn. En lejr som de seneste 11 år har været en tradition for Billund Håndbold. En lejr, som hvert år er med til at dyrke det fælleskab og den gode stemning, som er blevet klubbens kendetegn.

- I Billund Håndbold gør vi os umage for at skabe gode oplevelser for vores unge mennesker. Turen til Ungarn er et af årets højdepunkter for de 14-16-årige. De får spillet en masse håndbold, badet og skabt et unikt sammenhold på turen, siger formand for Billund Håndbold, Erik Eskildsen.

Han er selv en del af de syv trænere og 39 unge, som tager af sted. Turen går med et dansk busselskab til byen Balatonfüred i Ungarn, og busselskabet bliver i Ungarn hele ugen og kører for de danske unge. De boldglade drenge og piger indkvarteres på hotel med halvpension, pool og adgang til Centraleuropas største sø Balaton (heraf bynavnet red.).

Kampe og vandplask

Bussen med masser af håndboldtøj og bolde i bagagerummet kører fra Billund søndag i uge 27 og er fremme 20 timer senere. Tirsdag og onsdag er der gruppekampe i turneringen, men alle dage rummer også god tid til badning og hygge. Og når den ikke lige står på liggestole, snak og vandplask – så spiser de unge måltiderne i fælleskab.

Torsdag er hviledag og her tager hele gruppen på udflugt sammen, inden det fredag går løs med afgørende kampe og præmieoverrækkelser.

Lørdag i uge 28 er det nogle trætte men glade håndboldspillere, som atter sætter kursen mod det danske.

Kæmpe forældreopbakning

Det vil sige en tredjedel af dem skal faktisk ikke hjem lige med det samme. For deres familier har i år valgt selv at køre til Ungarn og hente børnene og så fortsætte deres private sommerferier herefter. Flere af familierne kommer og ser de afgørende kampe fredag og kan være med til at fejre placeringen fredag aften.

- Vi nyder en kæmpe opbakning for forældrene i Billund Håndboldklub. Mange af dem er vores trænere, og de trækker flere til. Vi er stolte af at være en klub, hvor det er sjovt at være – både for børn og voksne, siger Erik Eskildsen.

Billund Håndboldklub

Havde i sæson 2013/2014: 245 medlemmer, 35 trænere og ni ungtrænere. En medlemsstigning på 25 procent fra sæsonen før.

Klubben forventer endnu en medlemsfremgang i efteråret 2014, hvor antallet af voksentrænere har rundet 40 personer.