European Beach Handball Tour kommer til Billund

23. januar 2019

Stort europæisk beach handball event i Billund

PRESSEMEDDELELSE januar 2019

I pinsen 2019 kan du opleve en afdeling af European Beach Handball Tour på det nye beach stadion ved Billund Idrætscenter. 32 af Europas bedste beach handball hold på både herre- og damesiden dyster om en samlet præmiesum på kr. 100.000

1.200 TONS GENBRUGSSAND
Det kræver ikke mindre end 1.200 tons sand at huse et European Beach Handball Tour event. Og at det bliver genbrugssand fra 2018, hvor Billund inviterede til Billund City Beach Grand Slam, glæder Borgmester Ib Kristensen.
- Sidste år havde 330 håndboldspillere en fantastisk oplevelse, da de spillede stævne midt i byen, og det er rigtigt dejligt, at Billund IF håndbold og Billund Idrætscenter så muligheden for at genbruge sandet og skabe et stadion som nu kan tiltrække nye og endda et europæisk event til Billund By, siger Ib Kristensen.

Eventugen i Billund er kulminationen på en månedlang beach handball tour i Jydsk Håndbold Forbund kreds 6, hvor der weekenden forinden blandt andet spilles DM beach tour i Horsens.
- Vi forventer et højt sportsligt niveau og at både det danske herre- og dame beach handball landshold deltager i stævnet. Vi bygger en eventplads op om de fire baner med tribuner, musik, boder, aktiviteter for børn, unge og tilskuere, fortæller formand for Jydsk Håndboldforbund kreds 6, Palle Bækby.

Der er gratis entré for tilskuere til hele turneringen og samtlige kampe kan følges på livestream. 2019 European Beach Handball Tour eventet er det første af i alt tre planlagte events til og med 2021.
- Vi forventer, at beach-ugen bliver et årlig tilbagevende event, som er en del af fortællingen om Billund by og kommune, som Børnenes Hovedstad og en by med mange aktiviteter for børn, voksne og gæster, siger Ib Kristensen

EN UGE MED FULD GANG I SANDET
Det nye stadion kommer i brug hele ugen op til pinse.

• Den 3. juni er der skolestævne for Billund kommunes skoler.
• Den 5. juni spilles et stort breddestævne for lokale og regionale foreningers børne-, ungdoms- og seniorhold.
• Den 8. til 10. juni kulminerer ugen med European Beach Handball Tour stævnet, hvor 16 herre- og 16 damehold kæmper om pengepræmier og point til European Beach Handball Tour.

Billund IF håndbold og Jydsk Håndbold Forbund kreds 6 står bag eventen med støtte fra Billund kommune.

Satsningen skal være med til at videreudvikle den positive tendens beach handball er i - både lokalt, regionalt og på landsplan, siger Palle Bækby.
For yderligere info kontakt:
• Ib Kristensen, Borgmester i Billund Kommune på tlf. 40 54 80 90
• Per Uldal, beach handball enthusiast Billund IF håndbold, tlf. 28 93 08 12
• Palle Bækby, kredsformand, Jydsk Håndbold Forbund kreds 6, tlf. 51 80 84 05
• Rasmus Kaufmann, kultur- og fritidschef Billund kommune, tlf. 31 15 61 36