Billund if Håndbold kåret til årets håndboldklub

19. marts 2015

Mandag den 16. marts 2015 kunne formand for Billund if Håndbold, Erik Eskildsen (t.h. på foto) slå følgende op på væggen i Billund Håndbolds lukkede Facebookgruppe:

Et stort tillykke til alle medlemmer og frivillige i Billund IF, Håndbold. Vi har sammen opnået noget helt specielt:

På JHF kreds 6's Generalforsamling her til aften, modtog vi prisen for Årets Håndboldforening 2015 og fik følgende pæne ord med på vejen.

"Billund IF, Håndbold udvikler håndboldspillere i alle aldre og på alle niveauer. Klubben arbejder målrettet på at skabe et godt idrætsmiljø for børn, unge og voksne. En klub, hvor der er plads til alle - både bredden og eliten.

Der er udarbejdet en klar mission om at skabe en klub, hvor det er sjovt at være, og hvor spillerne og trænerne indgår i et fællesskab – både sportsligt og socialt. En klub hvor alle arbejder sammen om fælles traditioner, værdier og målsætninger på tværs af hold, årgange og køn. Billund Håndbolds værdier finds ikke kun på skrift, men er også en adfærd som udvises i det daglige virke i klubben til inspiration for alle, der er i berøring med Billund IF, Håndbold.

Medlemstallet i Billund if, Håndbold har været stærkt stigende igennem de seneste tre år fra 116 medlemmer til 272 i marts 2015. Der er sat ekstra fokus på rekruttering af de yngste medlemmer, både i form af samarbejde med BillundSkolen omkring Håndboldkaravanen og opstart af et nyt U4 hold.

Der er et stort antal frivillige i Billund IF Håndbold, der også har 46 voksne trænere og 10 ungtræner, et stærkt fungerende sponsor udvalg med et sponsor koncept. Der er derudover etableret Håndboldens Venner, som består af forældre, bedsteforældre og venner af klubben.

Derudover har klubben mange andre initiativer i gang som træneruddannelse, udenlandstur for U14 og U16, overnatningsstævner i hallen, stor fælles ungdomsafslutning, individuel træning for U12-U16 hver fredag, fælles opstartsstævne, venskabsklubber osv.

En klub der har knækket kurven og for andet år i træk kan præsentere en medlemsfremgang på hele 25%, En klub som bygges op omkring traditioner, og hvor energien kommer fra gode oplevelser sammen både som frivillig og som spiller."